O Helen Doron English

Od 1985. godine, više od tri miliona djece su naučili da govore engleski jezik kao drugi maternji jezik.

Kako je počelo

Dok je kao majka gledala svoju ćerku kako uči da svira violinu prema Suzuki metodi, Helen je doživjela „Aha! Momenat” – „Ako Suzuki predaje jezik muzike, zašto mi ne bismo podučavali jezika kroz muziku?“

Kao lingvističarka koja je odgajala dvojezičnu djecu, shvatila je kako se novi jezik može učiti radosno i bez napora, zauvijek mijenjajući način podučavanja engleskog jezika.

Nova metodologija je rođena

Helen Doron kreirala je jedinstvenu metodologiju za djecu uzrasta od tri mjeseca do 19 godina koja čini učenje engleskog jednako lakim i prirodnim kao učenje maternjeg jezika.

Zajedno sa timom pedagoških stručnjaka razvila je niz programa i mnoštvo sadržaja za prirodno i efikasno podučavanje djece. Djeca uživaju u uzbudljivim aktivnostima, pjesmama i pokretu, a uz sve to upijaju znanje kroz opipljiva iskustva koja stimulišu sva njihova čula.

Gdje su djeca na prvom mjestu

Sa mlađim učenicima maksimalno iskoristimo mogućnosti za sposobnost učenja jezika i pružamo im prednost, ne samo u engleskom jeziku, već i za sve što će raditi u životu. Holističkim pristupom obrazovanju djece brinemo o njihovoj emocionalnoj i fizičkoj dobrobiti te ih odgajamo da se prilagode zdravom načinu života. Učimo ih osnovnim životnim lekcijama na osnovu naših glavnih vrijednosti. Naše aplikacije, online igrice, pjesme i aktivnosti jačaju ono što se na zabavan način podučavalo na času.

Za tinejdžere, veoma pažljivo radimo sa otkrivenim neurodidaktičkim principima i povezujemo ih sa našom metodologijom i materijalima za učenje; rezultat je brzo, lako, zabavno i vrlo napredno iskustvo učenja.

Učimo engleski za cijeli život.