Uvod

Mi u Helen Doron, Ltd. (“mi”, “nas” ili “kompanija”) poštujemo vašu privatnost i posvećeni smo zaštiti privatnosti naših korisnika (“korisnik” ili “vi”).

Ova Politika privatnosti je naš način da vam kažemo kako ćemo prikupljati, pohranjivati ​​i koristiti sve informacije koje nam pružate putem interneta korištenjem naših web stranica  (“Web stranice”), mobilnih aplikacija (“Aplikacija”) i drugih usluga koje su dostupne od strane nas na mreži (zajedno, “Usluge”). Također vam govori o izborima koje možete donijeti, te o tome kako se koriste informacije koje nam pružite.

Ako ste mlađi od 16 godina, obavezno zamolite roditelje/staratelje da pročitaju i porazgovaraju s vama. Uvijek biste trebali biti sigurni da ste dobili pristanak svojih roditelja/staratelja prije nego što nam date bilo kakvu informaciju ili pošaljete bilo kakav materijal.

Politika privatnosti je dio naših uslova korištenja Use i referiše se na iste.

Podstičemo vas da pažljivo pročitate Politiku privatnosti i da je koristite za donošenje informiranih odluka. Korištenjem naših usluga, vi (i vaš roditelj(i)/staratelj(i), ako je primjenjivo) prihvatate uslove ove politike. Ako se vi (ili vaš roditelj(i)/staratelj(i), ako je primjenjivo) ne slažete sa ovom politikom, molimo nemojte davati nikakve informacije.

Napominjemo da ćemo, kako bismo ponudili naše programe engleskog jezika i povezane usluge i proizvode, pribaviti dodatne informacije (offline) koje se odnose na naše učenike i njihove roditelje. Uz pristanak, na posebnom obrascu, prije bilo kakvog prikupljanja i obrade takvih podataka.

U ovoj Politici privatnosti možete pročitati o:

 • Saglasnost roditelja/staratelja
 • Koje vrste informacija prikupljamo i kako ih prikupljamo
 • Cookies i Google Analitika
 • Kako koristimo informacije koje prikupljamo
 • Sa kime dijelimo informacije i u koje svrhe
 • Vaša prava na privatnost
 • Koliko dugo pohranjujemo informacije koje prikupljamo
 • Kako čuvamo vaše informacije
 • Internacionalno prenošenje
 • Marketing
 • Kako nas kontaktirati

   

  Saglasnost roditelja/staratelja

  Ako ste mlađi od 16 godina, uvijek ćete morati dobiti dozvolu roditelja/staratelja prije nego što nas kontaktirate i stupite u interakciju s nama.

  Možda ćemo morati provjeriti da li se vaši roditelji/staratelji slažu da ćete koristiti naše Usluge. Kao dio ove provjere, možemo od vas tražiti kontakt podatke vašeg roditelja/staratelja (npr. email ili broj telefona) kako bismo ih tako mogli kontaktirati i dobiti njihov pristanak.

  Također možemo izvršiti provjere kako bismo osigurali da su kontakt podaci koje ste dali za svoje roditelje/staratelje vaši stvarni roditelj(i)/staratelji. Ako saznamo da ste nam dali lažne podatke o svojim roditeljima/starateljima ili ako ne dobijemo odgovor od vaših roditelja/staratelja u razumnom roku, možda nećemo biti u mogućnosti da Vam ponudimo naše Usluge.

  Koje vrste informacija prikupljamo

  Prikupljamo dvije vrste podataka i informacija od naših roditelja.

  Saglasnost roditelja/staratelja

  • Prva vrsta informacija su informacije koje mogu identifikovati pojedinca, odnosno informacije koje identifikuju pojedinca ili mogu uz razuman napor da identifikuju pojedinca(“Lične informacije”). To uključuje: 
   • Log-in informacije: Kako biste koristili naše usluge, možemo vam tražiti da se registrujete ili logirate. Kao dio tog procesa, možemo vam tražiti ime, dob i email. Ako imate manje od 16 godina, možemo tražiti kontakt vaših roditelja/staratelja (npr. email ili telefon), kako bismo ih kontaktirali i dobili njihov pristanak.

   • Informacije o aktivnostima: Kao dio naših usluga, možemo prikupljati lične podatke koji se odnose na vašu aktivnost na web stranicama ili u aplikacijama (npr. u kojim igrama ste učestvovali? koji je nivo koji ste dostigli? itd.). Ove informacije nam mogu pomoći da pratimo i procijenimo vaš nivo engleskog jezika.

   • Dobrovoljne informacije: Takođe prikupljamo informacije koje nam vi dobrovoljno dajete. Kao dio naših usluga, možete nam dati lične podatke koji se odnose na vaše mjesto stanovanja, u svrhu pronalaženja centra za učenje u vašoj blizini. Osim toga, prikupljamo vaše podatke kada odgovarate na našu komunikaciju, kontaktirate našu podršku, komunicirate s nama putem e-pošte ili web stranica ili dijelite dodatne informacije o sebi ili o drugima putem vašeg korištenja Usluga.

   • Informacije o uređaju: Također možemo prikupljati lične podatke s vašeg uređaja, kao što su IP adresa i drugi mrežni identifikatori (tj. online podaci prikupljeni s uređaja, aplikacija i protokola korisnika koji ostavljaju tragove koji se mogu koristiti za identifikaciju korisnika).

   • Sadržaj: Članovi Helen Doron English franšiznog sistema, kao što su Centri za učenje, predavači, itd. (zajedno: “HD Članovi”) mogu postavljati postove ili na drugi način učiniti dostupnim svjedočanstva, fotografije, blogove, video zapise i drugi sadržaj (“Sadržaj“) na Uslugama, što može uključivati ​​vaše lične podatke. Takav sadržaj ćemo koristiti samo uz vašu saglasnost (ili vaših roditelja/staratelja, prema potrebi). Mi, kao i drugi korisnici, možemo vidjeti i dijeliti Sadržaj koji je javno dostupan putem Usluga i drugih platformi.
   • Druga vrsta informacija su neidentifikovane informacije koje se ne mogu identificirati, a koje se odnose na korisnika(e), te koje se mogu učiniti dostupnima ili prikupiti korištenjem korisnika usluge (“Nelične informacije”). Nije nam poznat identitet korisnika od kojeg su prikupljeni nelični podaci.

    Nelične informacije koje se prikupljaju mogu uključivati ​​sljedeće: i) vaše korisničko ime i lozinku; ii) informacije o vašim aktivnostima na Uslugama (npr. pregledane stranice, pretraživanje na mreži, klikovi, radnje, vremenske oznake, itd.); i zbirne informacije o korištenju i tehničke informacije koje prenosi vaš uređaj, uključujući određene informacije o softveru i hardveru (npr. tip pretraživača i operativnog sistema koji vaš uređaj koristi, preferencije jezika, vrijeme pristupa i naziv domene web lokacije sa koje ste se povezali na Usluge ; itd.).

    Ako kombinujemo lične podatke sa neličnim podacima, kombinovane informacije će se tretirati kao lične informacije sve dok budu kombinovane.

    Možemo anonimizirati ili de-identificirati informacije prikupljene putem Usluga ili na druge načine tako da te informacije same po sebi ne mogu lično identificirati vas. Naša upotreba i otkrivanje takvih zbirnih ili deidentifikovanih informacija ne podliježu bilo kakvim ograničenjima prema ovoj Politici privatnosti i možemo ih otkriti drugima bez ograničenja i u bilo koju svrhu.

    Cookies i Google Analitika

    Koristimo kolačiće i druge tehnologije u našim povezanim uslugama, uključujući kada posjećujete naše web stranice ili pristupate našim uslugama.

    “Kolačić” je mali dio informacija koji web lokacija dodjeljuje vašem uređaju dok gledate web stranicu. Kolačići su vrlo korisni i mogu se koristiti u različite svrhe. Ove svrhe uključuju omogućavanje efikasne navigacije između stranica, omogućavanje automatskog aktiviranja određenih funkcija, pamćenje vaših preferencija i bržu i lakšu interakciju između vas i naših Usluga. Kolačići se također koriste za prikupljanje statističkih podataka o vašem korištenju naših usluga.

    Naša web stranica koristi sljedeće vrste kolačića:

   • „kolačići sesije“ koji se pohranjuju samo privremeno tokom sesije pregledavanja kako bi se omogućilo normalno korištenje sistema i brišu se s vašeg uređaja kada se preglednik zatvori;

   • ‘trajni kolačići’ koje čita samo naša web stranica, čuvaju se na vašem računaru na određeno vrijeme i ne brišu se kada se preglednik zatvori. Takvi kolačići se koriste tamo gdje trebamo znati ko ste za ponovne posjete, na primjer kako bismo omogućili da pohranu vaših postavki za sljedeću prijavu;

   • „kolačići trećih strana“ koje postavljaju druge online usluge koje pokreću sadržaj na stranici koju gledate, na primjer analitičke kompanije trećih strana koje analiziraju naš pristup internetu.

    Kolačići obično ne sadrže nikakve informacije koje vas lično identifikuju, ali lične podatke koje čuvamo o vama možemo povezati sa informacijama pohranjenim u kolačićima i dobijenim od njih. Kolačiće možete ukloniti slijedeći upute za postavke vašeg uređaja; međutim, ako odlučite da onemogućite kolačiće, neke funkcije naše usluge možda neće raditi ispravno i vaše online iskustvo može biti ograničeno.

    Također koristimo alat pod nazivom “Google Analytics” za prikupljanje informacija o vašem korištenju Usluga. Google Analytics prikuplja informacije kao što su koliko često korisnici pristupaju Uslugama, koje stranice posjećuju kada to čine, itd. Informacije koje dobijemo od Google Analytics koristimo samo za poboljšanje naših Usluga. Google Analytics prikuplja IP adresu koja vam je dodijeljena na datum kada posjetite web stranice, a ne vaše ime ili druge podatke za identifikaciju. Ne kombiniramo informacije prikupljene korištenjem Google Analyticsa sa ličnim informacijama koje se mogu identifikovati. Googleova mogućnost korištenja i dijeljenja informacija prikupljenih od strane Google Analytics o vašim posjetama ovoj stranici je ograničena sa Google Analytics uslovima korištenja i Google politikom privatnosti.

    Kako koristimo informacije koje prikupljamo

    Koristimo i dijelimo lične podatke na načine opisane u ovoj Politici privatnosti. Pored gore navedenih svrha, lični podaci koje prikupljamo koriste se za bilo koju od sljedećih svrha:

   • Za postavljanje vašeg računa i pružanje naših usluga (npr. online igre, aktivnosti učenja itd.);
   • Za procjenu vašeg nivoa engleskog i praćenje vašeg napretka;
   • Da vam pomognem da locirate centar za učenje engleskog jezika u vašoj blizini;
   • Koristimo kontakt podatke vašeg roditelja/staratelja i dobili njihovu saglasnost za vaše korištenje Usluga (ako ste mlađi od 16 godina)
   • Da bismo identificirali i potvrdili vaš pristup određenim funkcijama Usluga;
   • Za prikaz sadržaja drugim korisnicima i korištenje u marketinške svrhe (npr. putem društvenih mreža, web stranica, letaka, brošura itd.);
   • Za obavljanje istraživanja ili analitiku u cilju poboljšanja i prilagođavanja naših usluga potrebama i interesima naših korisnika;
   • Da vam plasiramo naše proizvode i usluge (pogledajte ispod pod “Marketing”).
   • Za otkrivanje i sprečavanje nezakonitih aktivnosti ili bilo koje druge vrste aktivnosti koje mogu ugroziti ili negativno uticati na integritet Usluga;
   • Za podršku i rješavanje problema s našim uslugama, za odgovaranje na vaše upite i komunikaciju s vama;
   • Da bismo istražili kršenja i sproveli naše politike, i kako to zahtijevaju zakon, propis ili drugi državni organ, ili da se povinujemo sudskom pozivu ili sličnom pravnom postupku ili da odgovorimo na zahtjev vlade.

    S kim dijelimo podatke koje prikupljamo (“Primaoci”)

    Vaše lične podatke ne iznajmljujemo, ne prodajemo niti dijelimo s trećim licima osim na način opisan u ovoj Politici privatnosti. Vaši lični podaci se također mogu dijeliti sa sljedećim primateljima:

   • HD članovi;
   • podizvođači i drugi pružaoci usluga treće strane;
   • revizori ili savjetnici bilo kojeg poslovnog procesa Kompanije; i
   • potencijalni kupci ili investitori u Kompaniji. Pored svrha navedenih u ovoj Politici privatnosti, možemo dijeliti lične podatke u bilo koju od sljedećih svrha:
   • Čuvanje ili obrada ličnih podataka u naše ime (npr. pružaoci usluga računarstva u oblaku);
   • Obrada ličnih podataka kako bi nam pomogli u našim poslovnim operacijama (npr. autentifikaciju vašeg pristupa; reviziju našeg poslovanja, itd.);
   • Izvođenje istraživanja, tehničke dijagnostike i analitike; i
   • Komuniciranje promotivnih i informativnih materijala, u skladu s našom marketinškom politikom (pogledajte dolje pod “Marketing”). Također možemo otkriti relevantne lične podatke u vezi s vašim aktivnostima na web stranicama ili aplikacijama (npr. u kojim igrama ste učestvovali? koji ste nivo dosegli? itd.) i druge relevantne informacije koje dijelite s nama (npr. upiti, povratne informacije, itd.) sa HD članovima (npr. nastavnicima), a koje su povezane s vašim kursevima učenja engleskog jezika.

    U svim okolnostima u kojima lični podaci mogu postati poznati našim HD članovima, agentima i vanjskim provajderima usluga, postoje dogovori o povjerljivosti.

    Također možemo otkriti lične podatke ili bilo koju informaciju koju ste dostavili putem Usluga ako u dobroj vjeri vjerujemo da je otkrivanje takvih informacija korisno ili razumno neophodno za: (i) poštivanje bilo kojeg primjenjivog zakona, uredbe, pravnog procesa ili vladinog zahtjeva; (ii) sprovoditi naše politike, uključujući istrage o mogućim kršenjima istih; (iii) istražiti, otkriti, spriječiti ili preduzeti mjere u vezi s nezakonitim aktivnostima ili drugim prekršajima, sumnjom na prevaru ili sigurnosnim pitanjima; (iv) da uspostavimo ili ostvarimo svoja prava na odbranu od pravnih zahtjeva; (v) spriječiti povredu prava, imovine ili sigurnosti nas, naših korisnika, vas ili bilo koje treće strane; ili (vi) u svrhu saradnje sa agencijama za provođenje zakona ili u slučaju da smatramo da je to potrebno radi sprovođenja intelektualne svojine ili drugih zakonskih prava.

    Prikupljanje informacija od treće strane

    Naša politika se odnosi samo na korištenje i otkrivanje informacija koje prikupljamo od vas. U mjeri u kojoj otkrivate svoje podatke drugim stranama putem naših usluga (npr. klikom na vezu do bilo koje druge web stranice ili lokacije) ili putem drugih web stranica širom interneta, mogu se primijeniti drugačija pravila na njihovu upotrebu ili otkrivanje informacija koje otkrijete njima.

    Slažete se da nećemo imati nikakvu odgovornost u pogledu takvih stranica i usluga trećih strana i vaše upotrebe istih.

    Zakonita osnova za obradu vaših ličnih podataka prema GDPR-u

    Ako ste pojedinac iz Evropskog ekonomskog prostora (“EEA“), imajte na umu da će naša pravna osnova za prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka ovisiti o prikupljenim ličnim podacima i specifičnom kontekstu u kojem ih prikupljamo. Obično prikupljamo lične podatke od vas samo kada: (a) imamo vašu saglasnost za to, (b) kada su nam potrebni vaši lični podaci da bismo izvršili ugovor sa vama (npr. za isporuku usluge koju ste tražili), (c) kada je obrada u našem legitimnom interesu; ili (d) kada se od nas traži da prikupljamo, čuvamo ili dijelimo takve lične podatke prema važećim zakonima.

    U nekim slučajevima, možda će nam trebati Lični podaci da zaštitimo vaše vitalne interese ili interese druge osobe.

    Kada se oslanjamo na vašu saglasnost za obradu vaših ličnih podataka, imate pravo da povučete ili odbijete pristanak u bilo kom trenutku. Ako se oslanjamo na naše legitimne interese za obradu vaših ličnih podataka, imate pravo na prigovor.

    Ako imate bilo kakvih pitanja ili su vam potrebne dodatne informacije o pravnoj osnovi na kojoj prikupljamo i koristimo vaše lične podatke, kontaktirajte nas putem kontakt podataka dostupnih u nastavku.

    Korisnička prava i zadržavanje

    Poštujemo vaša prava na privatnost i stoga nas možete kontaktirati u bilo koje vrijeme i zatražiti:

   • da pristupite, izbrišete, promijenite ili ažurirate bilo koje lične podatke koji se odnose na vas (na primjer, ako smatrate da su vaši lični podaci netačni, možete zatražiti da se oni isprave ili izbrišu); ili
   • da ćemo prekinuti bilo kakvu daljnju upotrebu vaših ličnih podataka (na primjer, možete zatražiti da prestanemo koristiti ili dijeliti vaše lične podatke sa trećim stranama) ili da ćemo ukloniti vaše lične podatke (podložno bilo kojoj drugoj zakonskoj obavezi koja može zahtijevati da čuvamo informacije).

Imajte na umu da, osim ako nas ne uputite drugačije, zadržavamo podatke koje prikupljamo onoliko dugo koliko je potrebno za pružanje Usluga i usklađivanje sa našim zakonskim obavezama, rješavanje sporova i provođenje naših sporazuma.

Možemo ispraviti, dopuniti ili ukloniti nepotpune ili netačne informacije, u bilo koje vrijeme i prema vlastitom nahođenju.

Ako želite da uložite žalbu na način na koji smo postupali s vašim ličnim podacima, kontaktirajte nas direktno na [email protected]

Ako niste zadovoljni našim odgovorite ili vjerujete da prikupljamo ili obrađujemo vaše lične podatke koji nisu u skladu sa zakonima, možete podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu u vašoj zemlji prebivališta.

Imajte na umu: ako prikupljamo lične podatke od vaših roditelja/staratelja kao dio usluga, tretirat ćemo te podatke na isti način kao što tretiramo i štitimo vaše podatke, kako je navedeno u ovoj politici, uključujući u vezi sa “pravima na privatnost” detaljno opisanim u ovom odjeljku.

Kako štitimo vaše podatke?

Pridajemo veliku pažnju u implementaciji i održavanju sigurnosti Usluga i vaših informacija. Primjenjujemo industrijske standardne procedure i politike kako bismo osigurali sigurnost informacija naših korisnika i spriječili neovlašteno korištenje takvih informacija.

Iako poduzimamo razumne korake da zaštitimo informacije, ne možemo biti odgovorni za djela onih koji dobiju neovlašteni pristup ili zloupotrebe naše Usluge, i ne dajemo nikakvu garanciju, izričitu, impliciranu ili na drugi način, da ćemo spriječiti takav pristup.

Međunarodni transfer

Budući da poslujemo globalno, možda će biti potrebno prenijeti vaše lične podatke u zemlje izvan Evropske unije. Zaštita podataka i drugi zakoni ovih zemalja možda neće biti tako sveobuhvatni kao oni u Evropskoj uniji – u ovim slučajevima ćemo poduzeti korake da osiguramo sličan nivo zaštite vašim ličnim podacima i da je takav prijenos u skladu sa Propisi EU o privatnosti i zaštiti podataka.

Marketing

Mi i naši HD članovi možemo povremeno koristiti lične podatke koje ste dobrovoljno podijelili s nama, u svrhu pružanja promotivnih materijala, koji se odnose na naše tečajeve engleskog jezika i druge povezane usluge i proizvode.

Iz poštovanja vašeg prava na privatnost, u okviru takvih marketinških materijala pružamo vam sredstva da odbijete primanje daljnjih marketinških ponuda. Osim toga, u bilo kojem trenutku možete zatražiti da se odjavite i prestanete primati marketinške ponude tako što ćete kontaktirati slanjem prazne

poruke sa rečju “remove” na [email protected]

Imajte na umu da čak i ako se odjavite s naše mailing liste, možemo nastaviti slati periodične e-poruke u kojima vas obavještavamo o tehničkim, servisnim ili sigurnosnim problemima u vezi s našim Uslugama.

Korporativna transakcija

Možemo dijeliti informacije, uključujući lične podatke, u slučaju korporativne transakcije (npr. prodaja značajnog dijela našeg poslovanja, spajanje, konsolidacija ili prodaja imovine). U slučaju gore navedenog, naša kompanija preuzimateljica će preuzeti prava i obaveze opisane u ovoj Politici privatnosti.

Ažuriranja ili dopune Politike privatnosti

Možemo revidirati ovu Politiku privatnosti s vremena na vrijeme, prema vlastitom nahođenju, a najnovija verzija će uvijek biti objavljena na našem websiteu (kao što je prikazano u naslovu “Posljednja revizija”). Podstičemo vas da redovno pregledate ovu Politiku privatnosti radi bilo kakvih promjena. U slučaju materijalnih promjena obavijestit ćemo vas putem naših usluga ili putem e-pošte. Vaše daljnje korištenje Usluga, nakon obavještenja o takvim izmjenama, predstavlja vaše priznanje i saglasnost sa takvim izmjenama i dopunama Politike privatnosti i vaš pristanak da budete vezani uslovima takvih izmjena.

Kako nas kontaktirati

Ako imate bilo kakvih općih pitanja o Uslugama, kontaktirajte nas na [email protected]

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj politici ili informacijama koje prikupljamo o vama i načinu na koji ih koristimo, kontaktirajte nas na [email protected]

Ako živite u EU, možete se obratiti i našem EU predstavniku:

EDPO (European Data Protection Office)

 1. Pisanjem na EDPO Avenue Huart Hamoir 71, 1030 Brussels, Belgium

 2. korištenjem EDPO’s online formulara: https://edpo.com/gdpr-data-request/

Detalji o kompaniji

Helen Doron Ltd.,

Misgav Industrial Park, DN Misgav, 2017900, Israel