A kad će ruksaci?

Djevojčice gledaju epizodu fun with flupe sa rusacima na času

Svi učenici i roditelji koji su ikada bili na našem demo času, upoznati su sa procedurom upisa u Helen Doron English školu.

Nužni i prvi korak potvrde upisa i termina jeste uplata upisnine ili, ko je upoznat sa registracijom na trke ili takmičenja: registration fee.

Registracija

Da bismo pristupili nečemu, prvo se trebamo registrovati.

Naša registracija podrazumijeva jednokratnu naknadu koja obuhvata:

  1. Mjesto u grupi (male grupe sa 4 do 8 učenika),
  2. Ruksak sa knjigama kursa prilagođenih uzrastu djeteta,
  3. Pristup audio i video materijalima kursa putem jedinstvene šifre za online praćenje,
  4. Po završetku programa, certifikat o završenom programu.

Jasno nam je da je od svega pobrojanog najzvučnije, to jeste opipljiva stavka dva i to upravo ona oko koje obično imamo dosta upita: kad će, dokle je?

Helen Doron ruksaci na zidu

Svi koji su ikada imali iskustva sa naručivanjem robe preko interneta, svjesni su da mora proći izvjesno vrijeme da bi poručena roba stigla. U našem slučaju, postoje koraci koji su nužni u dostizanju cilja, budući da materijali koje poručujemo stižu iz drugih evropskih zemalja.

Narudžbe vršimo često, ali ne na mjesečnoj bazi, zato je strpljenje uvijek dobrodošlo, posebno zato što naše učiteljice i osoblje pripreme kopirane stranice knjige i lekcija za učenike koji nisu još dobili knjigu. A ako pitatate naše učiteljice, i one jedva čekaju knjige i ruksake, jer nisu baš najveselije kada vrijeme pripreme časa ulažu u kopiranje sadržaja.

Helen Doron Educational Group je prisutna u cijelom svijetu, tačnije, više od četrdeset zemalja svijeta i preko 1000 centara za učenje. Zamislite da, recimo, 1000 bosanskohercegovačkih osnovnih i srednjih škola odjednom naruči olovke, kakav bi to bio „pad sistema“, veći od onog kada pasoš vadite pa se ne možete uslikati jer se još troje u državi u isto vrijeme slika. 😀

Zato mi naručujemo češće nego neke druge države, pravimo zalihe, ali ipak strpljenje jeste ključno. Transport brodom iziskuje svoje vrijeme, a mi u Neumu nemamo luku da da direktno primimo robu u državu. Mali smo sa malim kapacitetima, ali se svojski trudimo, pa tako brod-Kopar-kamion, još carina i granica dok konačno ne „uplovi“ kamion na Carinski terminal Sarajevo.

Final destination

Kako smo legalisti i škola od propisa, carina se vrlo brzo, u roku od jednog dana završi i naše knjige i ruksaci dolaze u ured HDE master franšizera za Bosnu i Hercegovinu, gdje dalje spretne ruke uposlenika raspakuje, pregleda i razvrsta prema školi stotine i stotine ruksaka.

Možda vam to zvuči kao fancy posao, zato vam dajemo sliku u nastavku da se uvjerite koliko zaslužimo kafu poslije obavljenog posla:

raspakivanje helen doron ruksaka

Priznajemo, ubjedljivo najljepši prizor su sretna lica naših učenika kada konačno stave na leđa zeleni ili crni ruksak, bitno im je da imaju baš svoj, kopirane stranice su ok, ali ruksak je daleko bolji.

Jer u ruksak stane i pop it, i flašica vode, i maramice i crtež koji od kuće ponesu svojoj učiteljici.

U ruksak stane cijelo srce naših učenika.