Priča o uspjehu mlade i predane žene – Sabrina Keleštura

Sabrina Keleštura sa dignutim rukama

Koja vam je prva asocijacija kada čujete ime Zenica? Znamo da je to grad metalurgije, univerziteta, prekrasnog parka Kamberovića polje, no mi imamo još jednu asocijaciju koju ćemo s razlogom staviti na prvo mjesto: teacher Sabrina.

Sabrina Keleštura je Zeničanka koja je dio naše globalne porodice već drugu godinu. Kako je po prirodi sklona istraživanju novoga, činjenica da je Helen Doron English teacherka joj je omogućila da svaki dan napreduje i postavlja nove ciljeve za ispuniti.

U početku je djelovalo teško, svaki čas je morao biti poseban, drukčiji od prethodnog, bolji i zanimljiviji, no to je Sabrini predstavljalo izazov koji je motiviše.

Tvrdi da joj je najzahtjevnije bilo napraviti balans između biti teacher engleskog jezika koji je ujedno pedagog i najbolji prijatelj, pri tome naučiti djecu gradivo koristeći svu svoju kreativnost, ali i održati određen stepen discipline koja se mora poštovati da bi se uspješno proveo čas.

Kroz godinu dana je svhatila da je ovo poziv koji je ispunjava, u kojem je potpuno prirodna, gdje može biti i dijete i odrasla osoba u isto vrijeme, bez osuđivanja, bez predrasuda, bez srama: ako želi staviti crveni nos da bi djeca naučila riječ clown, ona će to i uraditi i pri tome se osjećati dobro, jer je djecu naučila, ali i nasmijala.

Budući da je Sabrina po vokaciji diplomirani kulturolog, svoju strast prema kulturi i umjetnosti je prožela kroz svoje časove, zato sa pravom možemo reći da mali i mladi Zeničani imaju priliku da na engleskom jeziku uče o različitim kulturama, tradicijama, narodima i narodnostima i to sve uz smjernice stručne osobe.

Personalno napredovanje

Radeći ono što voli, a sve uz želju da personalno napreduje, ali i da svojoj lokalnoj zajednici da najbolje od sebe, Sabrina je odlučila da si nakon godinu dana prišije još jednu ulogu, a to je: Helen Doron English franšizerka.

Možda vam zvuči sada to kao da je iz šarene toge teachera ušla u korporativnu bijelu košulju i sako, ali ne, biti HDE franšizer zapravo znači ponašati se isto, samo raditi više. 🙂

Sabrina sa učenikom na nastavi

A ko je Sabrina u slobodno vrijeme?

Veliki zaljubljenik u yogu i svaku vrstu spiritualnosti. Kaže da se voli okružiti prirodom, porodicom i da je tada najsretnija.

Veliki je zaštitnik životinja, i da možemo razumjeti mačke, njena Miška bi sigurno potvrdila da je Sabrina nježna i požrtvovana vlasnica. A, kako bi drukčije i bila odličan primjer HDE teachera, nego animal lover i yoga lover, što je Sabrinin omiljeni hobi-zdrav način života i yoga joj svakako pomaže u svakodnevnom poslu, ali i životu općenito.

“Potrebno je steći harmoniju i onda vam stres nije okidač, zapravo ga i ne osjetite”, savjetuje Sabrina.

Nikada ne znamo gdje će nas život odvesti, možda jedna aplikacija za posao odredi vašu cijelu budućnost i stavi pred vas nove izazove koji vas ojačaju, izbruse i proslave, od uposlenika do vlasnika, kao što je u Sabrininom slučaju.

Ne postoje neuspješni ljudi. Postoje nemotivisani, a mi znamo samo za suprotno od toga. Jer kada se u nešto zaljubite, držite to sa svih deset prstiju. A samo tako se pišu uspjesi.